torstai 15. maaliskuuta 2018

Tänään meillä oli kotona kunnon tohina päällä. Yöllä Eevi valvoi noin 2.00-6.00 ja samalla minäkin nukuin pätkissä vain jonkin aikaa. Kello soi 6.20. Lähdin aamupuuron ja kahvin keittoon sekä lääkkeitä laittamaan pöydälle valmiiksi hoitajaa varten. Otson kanssa syötiin aamupala 7.00 aikaan ja klo 8.00 tuli Eevin hoitaja, jotta pääsin viemään Otson kerhoon. Klo 9.00 tulin takaisin kotiin, missä fysioterapeutti oli jo alkanut jumppailla Eevin kanssa ja hoitaja laitteli aamupalaa pois pöydästä. Minä olin aamulla ehtinyt laittaa takkaan tulet ja pyykit koneeseen, joten lisäsin puita uuniin. Samalla sisään tuli myös apuvälinelainaamosta työntekijä, joka oli tullut säätämään uutta seisomatelinettä ja panda-tuolia. Harjoiteltiin seisomatelineen käyttöä. Sitten pihaan saapuikin toinen hoitaja, joka tuli tutustumaan Eeviin.

Jumpat ja apuvälineet tuli hoidettua ja laittelin pyykit kuivumaan. Hoitajat jäivät antamaan Eeville ruokaa ja lähdin itse apteekkiin ja kauppaan.

Soitin matkalla lastenosastolle, jotta saisin tarkistettua ensi viikon peg-napinasennukseen liittyviä asioita. Helmikuussa siitä soitti sh leikkauspuolelta. Olin silloin juuri Eevin kanssa lasten neuropoliklinikalla missä ympärilläni oli sh, toimintaterapeutti, neurologi ja fysioterapeutti. Puhelu piti silti hoitaa, vaikka toivoin että jos voisi soittaa vähän myöhemmin. Leikkaus olisi saattanut siirtyä paljon, jos esitietoja ei olisi saanut hoidettua. Minä kuuntelin ja neurologi lähti toiseen huoneeseen Eevin kanssa. Kirjoitan aina muistikirjaan asioita ja kirjoitin silloinkin ohjeet. Jotenkin nyt vaan leikkauksen lähestyessä olisi kaivannut näiden asioiden kertaamista sekä lisätietoa. Kutsukirjeissä ei lue esimerkiksi ollenkaan sitä minne meidän pitää mennä leikkausta varten. Molemmissa kutsukirjeissä on tieto ilmoittautumisesta pääaulassa ja että jatkohoitopaikkanne on lastenosasto. Siellä pitäisi olla aamulla klo 7.00, joten aikaa etsimiseen ei ehkä hirveästi ole.

Soittelin alkuviikosta kutsukirjeessä olevaan numeroon preoperatiiviseen yksikköön. Sieltä pyydettiin soittamaan lastenosastolle. Lastenosastolta pyydettiin soittamaan preoperatiiviseen yksikköön. Tämä asioiden hoitaminen näin, ei kyllä tee yhtään hyvää tässä tilanteessa, kun tarkoitus oli juuri saada varmuutta itselleni että olen kartalla kaikesta mitä minun pitää tehdä, jotta leikkaus onnistuu.

Peg-napin laittaminen varmasti helpottaa meidän arkea. Eevin syöttämiseen menee  paljon aikaa päivässä, joten tarve sille on jo kova. Eevi saa toki syödä suun kautta vielä, vaikka peg onkin laitettu. Lääkkeet saadaan myös annettua helpommin, ettei niistä osa valu pois suusta.

Tänään Eeville maistui hyvin aamupuuro, mummin jauheliha-muussi-porkkanalaatikko pakasteesta, jacky-makupala ja uunilohi perunoilla. 😊




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti