tiistai 13. maaliskuuta 2018

Tänään meillä oli Eevin kanssa 2-vuotisneuvola. Eevi nukkui aamulla tosi sikeästi ja saatiin Otson kanssa rauhassa syödä aamupala ennen kuin menimme yhdessä Eeviä herättämään. Aamulääkkeitä on neljä ja lisäksi vatsanpehmitysjauhe. Näiden ottamiseen menee aikaa ja yleensä ollaan melko kiireisiä, jos on jokin sovittu meno heti aamupäivään. Nyt veimme Otson ensin kerhoon ja siitä seuraavaksi klo 9.30 neuvolaan.

Neuvolassa juttelimme Eevin asioista 1h 45min ajan. Onneksi terveydenhoitajallakaan ei näyttänyt olevan kiire vaan saimme jutella rauhassa. Eevi istui sylissäni koko ajan tyytyväisenä ja nukahti siihen. Mittoja ei otettu, koska ne oli otettu juuri vähän aikaa sitten lasten neuropoliklinikalla. Th kyseli meidän ruokailuista, vatsantoimimisesta, öistä, jaksamisesta ja avunsaamisesta.
Sain kuulla myös, että joku järjestö Jyväskylässä voisi auttaa jonkin asian hankkimisessa jos olisi jotain mitä tarvitaan. Tuli heti mieleeni aurinkokeinu, mistä olen lukenut olevan paljon hyötyä vaikeasti vammaisille lapsille. Sen saamisesta olen kyllä myös kysellyt apuvälinekeskuksesta, mutta ilmeisesti se ei kuulu apuvälineisiin. Aurinkokeinut maksavat noin 1000€ ja niitä ei tahdo löytyä käytettynä. Eeville siitä varmasti olisi hyötyä ja minulle apua siihen, että voi jättää Eevin hetkeksi turvalliseen ja mukavaan paikkaan.

Eevi jaksoi tosi hienosti koko neuvolassa oloajan. Eevillä aloitettiin viime viikolla iltoihin Sirdalud lääke spastisuuteen. Se on vaikuttanut jo paljon Eevin tyytyväisyyteen. Iltaisin Eevillä on 7 lääkettä, joten maha joutuu aika koville näiden kanssa.

Neuvolan jälkeen haettiin Otso kerhosta ja lähdettiin kotiin. Aloin selvitellä ensi viikon leikkaus asioita. Eeville laitetaan peg-nappi ensi viikolla ja minulle oli jäänyt vähän huonosti mieleen ohjeet mitkä sh oli kertonut puhelimessa aiemmin.
Soitin preoperatiivisen osaston numeroon, mistä minut ohjattiin soittamaan lastenosastolle. Sieltä sain ohjeeksi soittaa preoperatiiviselleosastolle. Lastenosaston sihteeri huomasi, että huomenna meille on soittoaika sairaanhoitajalle, niin odotellaan jos saadaan ohjeita.

Tällaista leikkausta varten haluaa olla hyvin valmistautunut, jotta ei tarvitsisi huolta kantaa jostain sellaisesta mistä on epävarma. Kirurgit olivat sanoneet, että on tärkeä ottaa epilepsia lääkkeet ja muutkin aamulääkkeet ennen leikkausta. Kuitenkin on tarkkaa, että ne otetaan tiettyyn aikaan ja vain pienen nestemäärän kanssa. Näihin asioihin kaipaisin vähän lisäselvyyttä, niin jospa se puhelu huomenna auttaisi asiassa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti