torstai 8. elokuuta 2019

Päiväkoti aloitettiin tällä viikolla taas maanantaina. Heinäkuun Eevi sai lomailla kotona, kun päiväkodin avustajat olivat ansaitulla kesälomallaan. Itse olen ollut huhtikuun alusta asti työkokeilussa kolmena päivänä viikossa. Työkokeilu on ollut todella piristävää ja jatkuu vielä kaksi kuukautta. Eevillä oli heinäkuun hoitaja kotona sillä aikaa, kun itse lähdin töihin. Lisäksi öisin Eevillä on ollut hoitaja kotona, kun aamulla on ollut töihin lähtö. Töissä käyminen on tuntunut näiden järjestelyjen myötä melkein lomailulta, kun on saanut nukkua yön kokonaan ja työtehtävät on mukavia.

Nyt päiväkotipäiviin tulee hieman vielä muutosta entiseen, kun saamme taksikyydin Eeville aamuisin ja iltapäivisin. Eevin avustaja lähtee taksimatkalle mukaan, jotta matka sujuu turvallisesti.



Koko kesä on mennyt Eevillä tosi hyvin. Sairaalajaksoja ei ole ollut ollenkaan koko kesänä. Muutama antibioottikuuri on ollut virtsatientulehduksen takia. Katetroinnin takia niitä tulehduksia helposti tulee ja Eevillä on ollut nyt katetrointi päivittäistä noin puolen vuoden ajan. Virtsarakko ei enää keväällä tyhjentynyt itsestään kuin kerran pari päivässä ja virtsarakko venyi isoksi. Tästä aiheutui myös kovaa kipua. Alkuun katetrointi tehtiin Eevillä neljä kertaa vuorokaudessa. Tällä hetkellä riittää kaksi kertaa päivässä. Rakko on luultavasti pienentynyt lähemmäksi normaalia kokoa ja tyhjenee spontaanisti. Katetroinnilla kuitenkin vielä varmistetaan ettei rakkoon jää jäännösvirtsaa, joka aiheuttaa tulehduksia. Vatsan toiminta on Eevillä myös heikentynyt ja vatsa toimitetaan noin 3-4 kertaa viikossa. 

Eevi on varmasti myös näiden katetroinnin ja vatsan toimittamisen ansiosta paljon tyytyväisempi kuin puoli vuotta sitten. 
Lääkkeitä Eevillä menee tällä hetkellä noin 3-4 tunnin välein ja ne tietenkin väsyttävät paljon. Eevi nukkuu päivisin ja öisin hyvin epäsäännöllisesti. Hetkittäin Eevi on tosi ihanan pirteä. Välillä on ollut jopa pientä hymyn tapaista ilmettä ja suu mennyt sellaiseen asentoon kuin Eevi yrittäisi jotain "jutella". Epilepsia on pysynyt nyt myös kurissa. Tällä hetkellä Eevillä menee aamuin illoin kolmea eri epilepsialääkettä. Jäykkyyteen ja säpsyilyyn Eevi saa noin 3-4 tunnin välein Sirdaludia ja Baklofenia. Kuulostaa aika hurjilta jo nyt nuo lääkemäärät, mutta ilman niitä varmasti kivut olisivat kovat jäykistelyn takia.

Eilen Eevi lähti taas tilapäishoitopaikkaan viideksi yöksi. Otson kanssa ehtii taas tekemään enemmän asioita ja tiedossa olisi myös Rammsteinin keikka Tampereella. 










 

1 kommentti:

  1. hienoa kun Eevin kesä on ollut hyvä ja sinä jaksat nähdä positiivisesti asioita .harmi jos työsi loppuu ,toivottavasti löytyy jotain vastaavaa tilalle .hyvää konsertti-iltaa teille ,jahyvää kesän jatkoa .terveiset Otsolle .

    VastaaPoista