sunnuntai 5. elokuuta 2018

Huomenna alkaa uusi arki, kun molemmat lapset aloittavat päiväkodin. Otson reppu pakattiin parissa minuutissa. Eevin tavaroiden miettiminen vei vähän enemmän aikaa, ettei mitään unohtuisi.

Yritimme Otson kanssa etsiä tällä viikolla Eeville sopivaa reppua, joka olisi mukavan näköinen, tilaa olisi paljon sekä taskuja. Emme kuitenkaan löytäneet sellaista ja pakkasin tavarat vanhaan hoitolaukkuun sekä yhteen pienempään kauppakassiin. Toivottavasti osan tavaroista voi jättää päiväkotiin. Täytyy myös pyytää toista ruokapumppua apuvälinekeskuksesta, koska on aika inhottava aina muistaa sen kuljettaminen kodin ja päiväkodin välillä.

Menen kolmeksi päiväksi opastamaan Eevin avustajaa, jotta Eevin hoitaminen tulee hänelle tutuksi. Otson päiväkodin aloitus sujuu varmasti hienosti, kun talokin on jo tuttu kerhosta.

Tämä viikko saatiin puuhailla Otson kanssa, kun Eevi oli intervallihoidossa. Eevillä oli viikon aikana voimistunut paljon nykiminen raajoissa ja jalkojen suoristaminen jäykkinä. Myös ruokailu on taas vaikeutunut. Eevi saattaa aspiroida ruokaa ja sitten yskii. Peg-nappiin joudutaan koko ajan antamaan useampi ruoka päivässä. Lisäksi silmissä huomaa muutosta, kun Eevi saattaa katsoa voimakkaasti yläoikealle. Ensi viikolla menemme taas lasten neuropoliklinikalle kontrollikäynnille. Täytyy miettiä onko nykimiseen ja jäykistelyyn aiheellista nostaa tiettyjä lääkkeitä.

Toivon, ettei Eevi kovin saisi infektioita päiväkodissa.
Toivon, että muiden lasten äänet ja erilaiset aistituntemukset toisi Eeville hyvää mieltä.
Toivon, että osaan itse olla sillä mielellä opastamassa avustajaa, ettei muut ryhmän lapset koe Eevin olevan hankala.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti